Glijmiddelen & Condooms

WAT IS EEN GLIJMIDDEL?
Een glijmiddel is een gladde, vloeibare substantie wat gebruikt wordt om wrijving tussen bepaalde voorwerpen te verminderen. De glijmiddelen uit deze categorie zijn onder andere bedoeld om het vrijen, masturberen en de geslachtsgemeenschap soepeler te laten verlopen. 
 
De argumenten om voor een glijmiddel te kiezen kunnen onderling erg van elkaar verschillen. Een glijmiddel kan dienen om droogte en pijn tijdens de penetratie tegen te gaan, maar bijvoorbeeld ook om langer van de seks te genieten. Er zijn er verschillende soorten te vinden, elk met hun eigen eigenschappen. Glijmiddelen op water- en siliconenbasis zijn het meest voorkomend.
 
VOOR WIE IS DIT PRODUCT BEDOELD?
Een glijmiddel kan om verschillende redenen worden gebruikt. In de meeste gevallen om de seks comfortabel(er) te laten voelen. Soms is het gebruik ook noodgedwongen, doordat de partner teveel pijn ervaart tijdens de geslachtsgemeenschap. Dit kan komen door droogte maar bijvoorbeeld ook door vaginisme, waarbij de spieren van de vagina zich samenknijpen zonder dat de vrouw daar controle over heeft. De verschillende motieven om een glijmiddel te gebruiken hebben we hieronder voor je uiteengezet.
 
Droogte
In de vagina bevinden zich meerdere klieren die vocht produceren om de vagina vanbinnen nat te houden. Wanneer een vrouw opgewonden raakt, produceren deze kliertjes zelfs nog meer vocht. Wanneer deze minder goed werken kan dit leiden tot een zekere mate van vaginale droogheid.
 
Een glijmiddel is een uitstekend hulpmiddel om te gebruiken wanneer je als vrouw last hebt van vaginale droogte. Een droge vagina wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door hormoonschommelingen. Deze schommelingen kunnen plaatsvinden door bijvoorbeeld het gebruik van een anticonceptiepil, andere medicijnen of tijdens de menstruatieperiode. In deze gevallen kan een glijmiddel er toch voor zorgen dat jij comfortabel van de seks kunt genieten.
 
Het klinkt misschien vreemd, maar ook het water van de douche of bad kan de vagina uitdrogen. Wanneer jij en je partner samen onder de douche willen vrijen is het aan te raden voor een glijmiddel op siliconenbasis te gaan. Bevochtigingsgels op waterbasis spoelen namelijk weg wanneer ze met water in contact komen.
 
Extra comfort en stimulans
Ook wanneer er geen sprake is van vaginale droogte kan een glijmiddel de seks aangenamer en intenser maken. Zelfs wanneer je van jezelf snel vochtig wordt, kan het extra gladde gevoel ervoor zorgen dat je nog meer opgewonden raakt. Ook het masturberen wordt door de meeste mensen als meer aangenaam ervaren wanneer de penis of vagina glad en vochtig is.
 
Daarnaast zijn er ook speciale glijmiddelen te vinden, bedoeld om een extra dimensie te geven aan je seksleven. Deze hebben een verkoelende of juist verwarmde werking waardoor je extra wordt geprikkeld. Een goed voorbeeld van zo’n stimulerend glijmiddel is de Durex Play Tingle Me , die een tintelende sensatie geeft na het aanbrengen. Dit glijmiddel kan tevens voor het hele lichaam worden gebruikt. Ook zijn er bevochtigingsgels te vinden met een verdovende werking op de penis en die daardoor het orgasme van de man uitstellen. Deze zijn speciaal ontwikkeld om stellen nog langer van de seks te laten genieten.
 
Massages
Sommige glijmiddelen kunnen ook worden gebruikt voor het geven van een erotische massage. De meeste van deze gels hebben een verwarmende werking. Door even tegen de gel te blazen treedt er een verwarmend effect op, wat de spieren nog makkelijker laat ontspannen. Daarnaast zorgt het voor een extra stimulatie van de huid waardoor elke aanraking nog intenser aanvoelt.
 
De meeste van deze glijmiddelen zijn op basis van siliconen. Dit glijmiddel heeft een langdurige werking, wat is aan te raden als jullie elkaar voor een langere periode willen masseren. Doordat het niet opdroogt of wordt opgenomen door de huid, kan siliconen glijmiddel lastig zijn om schoon te maken. Wanneer je wat minder lang de tijd wil nemen voor een massage, is een glijmiddel op waterbasis om die reden een betere keuze.
 
Orale seks
Om de orale seks een speciaal tintje te geven kan worden gekozen voor een glijmiddel met een smaakje. Zo vind je onder andere bevochtigingsgels in fruit- en chocoladesmaakjes. De zintuigen worden extra geprikkeld en laten jou en je partner nog meer in de stemming komen. Is het geven van orale seks normaal gesproken niet helemaal jouw ding? Een glijmiddel met smaak kan het ook aantrekkelijker maken om je partner oraal te bevredigen. Glijmiddelen met smaak zijn altijd op waterbasis.
 
Vaginisme/medische redenen
Sommige vrouwen knijpen de spieren van hun vagina onbewust aan, wat de penetratie moeilijk of zelfs onmogelijk maakt. Dit wordt vaginisme genoemd. Een glijmiddel kan in dit geval uitkomst bieden en ervoor zorgen dat jullie toch op een plezierige manier seks kunnen hebben. Wil je meer weten over vaginisme? Bekijk dan eens dit artikel over pijn tijdens het vrijen.
 
Als vrouw kun je ook last hebben van een pijnlijke vaginale huid of een geïrriteerd slijmvlies. Dit kan bijvoorbeeld komen door de overgang of verkeerde vaginale hygiëne. Er zijn verschillende medische bevochtigingsgels te vinden die met deze omstandigheden rekening houden. Deze gels hebben een herstellende en verlichtende werking en zijn gemaakt van natuurlijke bestandsdelen. Een populair medisch glijmiddel is de Pjur Med Natural Glide. De gels van Pjur zijn dermatologisch getest en worden aangeraden door artsen en apothekers.
 
Seksspeeltjes
Ook bij het inbrengen van een seksspeeltje is het aan te raden vooraf voldoende glijmiddel te gebruiken om zo het contact te vergemakkelijken. Heb je een siliconen seksspeeltje? Gebruik in dit geval geen glijmiddel op siliconen basis. Dit kan het materiaal van jouw siliconen sex toy beschadigen. Lees ook ons artikel over de beste glijmiddelen voor je vibrator, wanneer je twijfelt welk glijmiddel je moet hebben.
 
WELKE VERSCHILLENDE SOORTEN ZIJN ER?
Glijmiddel op waterbasis
Een glijmiddel op waterbasis is het meest voorkomende glijmiddel en is relatief laag geprijsd. Dit glijmiddel lost eenvoudig op in water, waardoor het eenvoudig is schoon te maken. Deze gels laten geen vlekken achter en zijn veilig te gebruiken met seksspeeltjes en condooms. Het glijmiddel voelt prettig op de huid en maakt deze flexibel en glad. Een standaard glijmiddel op waterbasis is neutraal van geur en smaak en daardoor ook geschikt voor orale seks. Een nadeel kan zijn dat deze bevochtigingsgel wordt opgenomen door de huid en snel opdroogt. Dit maakt dit glijmiddel minder geschikt voor massages en zorgt ervoor dat je vaak een redelijke hoeveelheid moet gebruiken.
 
Voorbeelden van glijmiddelen op waterbasis zijn de Easyglide Waterbased en het Pjur Basic glijmiddel.
 
Glijmiddel op siliconenbasis
Een glijmiddel van siliconen heeft een langere werking dan een bevochtigingsgel op waterbasis. Een middel op siliconenbasis wordt niet opgenomen door de huid en droogt niet op. Het heeft een dikkere textuur dan een middel op waterbasis en laat een dun laagje achter op de huid. Hierdoor is dit glijmiddel wat lastiger om schoon te maken. Gebruik deze gels alleen niet in combinatie met een seksspeeltje van siliconen. Het materiaal van je speeltje kan anders aangetast worden, waardoor bacteriën eenvoudig kunnen achterblijven. Vrijwel alle siliconen gels uit deze categorie zijn geschikt voor een langdurige, erotische massage.
 
Anaal glijmiddel
Bij anale seks is het noodzakelijk altijd voldoende glijmiddel te gebruiken. De anus maakt zelf geen vocht aan en is gevoelig voor beschadigingen door de dunnere huid. Voor anale seks zijn er speciale glijmiddelen verkrijgbaar. Deze anale glijmiddelen hebben een vaak een dikkere viscositeit en een verdovende werking waardoor de anus meer ontspannen is en de penetratie soepeler verloopt. Wil je meer weten over anaal glijmiddel? Bekijk ook onze anaal glijmiddel handleiding om te bepalen welk anal-gel het meest geschikt is voor jou.
 
Stimulerende glijmiddelen
Glijmiddelen laten de seks soepeler verlopen, maar kunnen ook nog om een andere reden gebruikt worden. Zo zijn er speciale glijmiddelen verkrijgbaar met een stimulerende werking, om de masturbatie of seks nog intenser te maken. Deze stimulerende glijmiddelen geven een verkoelend, verwarmend of prikkelend effect waardoor je extra gestimuleerd wordt. Een verwarmend glijmiddel kan de spieren opwarmen wat bijdraagt aan een betere doorbloeding. Ook kunnen ze de clitoris of eikel gevoeliger maken, waardoor elke aanraking intenser beleefd wordt. Een goed voorbeeld hiervan is de Durex Play O Gel.
 
Fisting glijmiddel
Fisting is een seksuele handeling waarbij meerdere vingers of de gehele hand in de vagina of anus worden gebracht. Bij fisting is het belangrijk altijd voldoende glijmiddel te gebruiken. Een fisting glijmiddel is extra dik, droogt niet op en heeft soms een boterachtige-structuur. Eventueel kan ook een glijmiddel op siliconenbasis gebruikt worden. Wel dien je dan meer te gebruiken dan wanneer je voor een speciaal fisting glijmiddel zou kiezen.
 
WELK GLIJMIDDEL MOET IK HEBBEN?
Weet je door het grote aanbod niet precies welk glijmiddel je nodig hebt? Onderstaand schema kan worden gebruikt om te bepalen welk glijmiddel het meest voor jou geschikt is.
 
Ik wil een glijmiddel voor: Soort glijmiddel:
Een lage prijs Glijmiddel op waterbasis
Een langdurige werking Siliconen glijmiddel
Gebruik met condooms Glijmiddel op waterbasis/latex vriendelijk
Voor de gevoelige huid Pjur med glijmiddel
Anale seks Anaal glijmiddel
Orale seks Glijmiddel op waterbasis/Glijmiddel met smaak
Verwarmend effect Stimulerend glijmiddel
Verkoelend effect Stimulerend glijmiddel
Tintelende sensatie Stimulerend glijmiddel
Massage Siliconen glijmiddel
Onder de douche Glijmiddel op waterbasis
Fisting Fisting gel
Makkelijk schoon te maken Glijmiddel op waterbasis
Voor mijn seksspeeltje Glijmiddel op waterbasis
 
 
HOE BRENG JE HET GLIJMIDDEL AAN?
Je kunt het glijmiddel direct aanbrengen op de penis, vagina of je seksspeeltje. Wanneer je de vagina wilt bevochtigen is het ook aan te raden ook rondom de vagina wat aan te brengen. Hierdoor is de kans op pijn tijdens het vrijen minimaal.
 
Voor een fijner gevoel tijdens het vrijen met een condoom kun je er ook voor kiezen om een klein beetje (stimulerend) glijmiddel aan te brengen aan de binnenkant van het condoom. Het condoom blijft door de rubberen ring stevig op zijn plek. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je condoom van je penis afglijdt of scheurt.
 
Om eenvoudiger glijmiddel te doseren en aan te brengen zijn er ook speciale glijmiddel accessoires verkrijgbaar. Met deze spuiten zuig je eenvoudig een beetje glijmiddel op, om het vervolgens gedoseerd op de gewenste plek aan te brengen. Een bijkomend voordeel is dat je handen schoon blijven en dat het makkelijker wordt om het glijmiddel intern aan te brengen.
 
HOE MAAK IK HET SCHOON?
Een glijmiddel op waterbasis laat zich gemakkelijk schoonmaken met een nat doekje of wat warm water. Siliconen glijmiddel kan wat lastiger schoon te maken zijn. Dit komt omdat het zich niet laat afspoelen met water. Om dit type glijmiddel te reinigen kan het beste een speciaal reinigingsmiddel worden gebruikt. Een voorbeeld van een dergelijk reinigingsmiddel is de Pjur med clean hygiënische spray.
 
Heb je last van vlekken in je lakens? Met een glijmiddel op waterbasis heb je deze er zo weer uitgewassen. Een glijmiddel op siliconenbasis kan lastiger te reinigen zijn. Gebruik hiervoor een wasmiddel met citroen. Citroen zorgt ervoor dat het siliconen loslaat waardoor de vlekken na één wasbeurt weer zijn verdwenen. Voorkom bij dit type glijmiddel contact met suède of leer. De kans dat je de vlekken hier nog uit krijgt is namelijk een stuk kleiner.

Verfijnd zoeken

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Amor COLD MOMENTS 12 condoms
Amor COLD MOMENTS 12 condoms   In het glijmiddel op het condoom zit een beetje menth..
4,95€
Amor COLD MOMENTS 3 condoms
Amor COLD MOMENTS 3 condoms   In het glijmiddel op het condoom zit een beetje mentho..
1,45€
Amor HOT MOMENTS 12 condoms
Amor HOT MOMENTS 12 condoms   De Amor Hot Moments condooms zijn prima condooms uit D..
4,95€
Amor HOT MOMENTS 3 condoms
Amor HOT MOMENTS 3 condoms   De Amor Hot Moments condooms zijn prima condooms uit Du..
1,45€
Amor LONG LOVE 12 condoms
Amor LONG LOVE 12 condoms   Het glijmiddel op het condoom heeft een licht verdovende..
4,95€
Amor LONG LOVE 3 condoms
Amor LONG LOVE 3 condoms   Het glijmiddel op het condoom heeft een licht verdovende ..
1,45€
Amor XXL 12 condoms
Amor XXL 12 condoms   De Amor XXL condooms zijn prima XXL-condooms uit Duitsland, ge..
4,95€
Amor XXL 3 condoms
Amor XXL 3 condoms   De Amor XXL condooms zijn prima XXL-condooms uit Duitsland, gem..
1,45€
Boy Butter 16 oz. (480 ml)
Boy Butter 16 oz   “Try Squeezing a little Boy Butter into your tight agenda today” ..
34,95€
Boy Butter 4 oz
Boy Butter 4 oz   “Try Squeezing a little Boy Butter into your tight agenda today” ..
14,95€
Boy Butter 8 oz
Boy Butter 8 oz   “Try Squeezing a little Boy Butter into your tight agenda today” ..
25,95€
Boy Butter Clear 4 oz
Boy Butter Clear 4 oz Boy Butter Helder met Invisagel, een glijmiddel op waterbasis formule v..
19,50€
Boy Butter Clear 8 oz
Boy Butter Clear 8 oz   Boy Butter Helder met Invisagel, een glijmiddel op waterbasi..
26,95€
Boy Butter Clear H20 2oz. (60 ml)
Boy Butter Clear H20 2oz. (60 ml)   Boy Butter Helder met Invisagel, een glijmiddel ..
9,90€
Boy Butter Gold - 10th Anniversary Edition 16 oz. (480 ml)
Boy Butter Gold - 10th Anniversary Edition 16 oz. (480 ml) Boy Butter 10th Anniversary Editio..
26,90€
Powered By OpenCart
Sexshop www.Leaderentoys.com online | Sexspeeltjes Erectiepillen bestellen | Rush bestellen in Poppers shop | Glijmiddel kopen | Goedkope Sexshop online bestellen | Goedkope Kamagra bestellen | Online sex speeltjes kopen | www.123.leaderentoys. © 2021